Dam - 12 maj, Valbo borta

2013-05-13 i Seniorlagens blogg / Seniorlagens blogg

Utan några som helst förväntningar klev vi på planen (hade dock noterat att ångloket inte var med ;)).

Planen var faktiskt ganska platt och fin, men inte perfekt vilket ledde till ytterligare några felpass och snedträffar. Men ”bakom varje Vallenspelare står alltid en till” så när jag missade en boll var nästa spelare där. Vi kunde spela runt bollen, dribbla, byta kant, vi hade riktigt KUL!

Redan efter 10 minuter ledde vi med 2-0 och med känslan att siffrorna kunde rinna iväg kom vi in i en typisk ”Vallen-damlags-fas” där vi spelar bra, skapar fina lägen men missar mål, HELENA ;). Lisa blev inbytt och lyckades snyggt klämma in ett mål till innan pausen.

Vi pressade hårt från start i andra halvlek och redan efter två minuter fick vi en hörna. Jag funderar på om deras målvakt är tankeläsare för jag tänkte ”mål” så sköt hon in den i mål, det behöver tydligen inte vara svårare än så. Och jag fick målet också, NICE! ;) Men efter några minuter kom Lisa och tog stoltheten ifrån mig med sitt andra mål, ska alltid vara bättre...

Jag vet inte om det var nonchalans eller om vi var trötta men det kändes nästan som Valbo tog sig in i matchen lite i mitten på andra halvlek, då vi släppte in ett sjukt onödigt mål. Jibban uttryckte deras spelsystem ganska bra, "de spelar inte som ett lag, vi tror att vi har lurat dem men så står en spelare kvar på mitten och röker Prince". Den där spelaren förstörde och gjorde så att vi faktiskt fick jobba mycket, men Lisa lyckades återigen få in en boll, skönt.

Med ungefär 10 minuter kvar av matchen och ställning 6-1 var jag tvungen att åka pga jobb. Jag var aldrig orolig över våra tre poäng men jag måste medge att jag var lite orolig över att vi skulle släppa fler bollar bakåt. Med Linn i bilen blev jag uppdaterad en kvart senare, 9-1!! FA-AN va gött tjejer! Det gjorde tydligen mycket att byta ut mina trötta ben.

En vinst mot SIF i div.3 idag kom som grädde på moset också. Idag är jag en stolt Vallenspelare och med +9 i målskillnad denna helg hoppas jag att alla i laget sover riktigt gott. Nu laddar vi om inför Munkedal hemma nästa helg!