Headerbild

Dam - 16 maj, inför Munkedal hemma

2013-05-16 i Seniorlagens blogg / Seniorlagens blogg

Helgen som gick var en fruktansvärt bra fotbollshelg!:) A och 2:a laget vann sina respektive matcher, blåvitt vann medan AIK och Malmö förlorade och sist med absolut inte minst, Zlatan tog hem sin 10:de ligatitel. Nu mår jag!

Nu riktar vi in oss på en ny helg, med nya matcher och nya utmaningar. Det är en riktig fotbollshelg som väntar hemma på Kode IP. Först på lördag spelar A-laget mot Munkedal och på söndag spelar andra mot Kroppefjäll. Även herrlaget har två matcher däremellan. Vill ni se fotboll, då är Kode ”the-place-to-be”. 

Vi har nu lämnat gräsytan i Stora Höga och är tillbaka på konstgräset i Kode. Att lämna gräset är lite tråkigt, då ”riktig” fotboll ska spelas på gräs när det är säsong! Men vi accepterar läget och spelar därför ”riktig” fotboll på konstgräs. 

Nästa utmaning, Munkedal… Ja, vad kan man säga om dem. Förra säsongen var jag med och spelade borta i Munkedal. Det jag kommer ihåg från matchen var att Malin B inte kunde hålla sig och drog ett mindre fint ord som hon blev utvisad för.:) Det är lite kul då hon nu äntligen är tillbaka på svensk mark igen, efter ytterligare en tid i hamburgarnas land – USA. Jag minns också att vi förde spelet, men förlorade. Orättvist, men nu ska vi ta revansch! 

Slutligen tänker jag på Pia Sundhages bok ”Spela på bästa fot” där hon skriver att hon använde sig av tanken ”låt inte detaljer skrämma dig utan ta en liten sak i taget, gå sakta framåt och lär dig på vägen. Låt inte det stora målet skrämma dig utan låt det bli en inspirationskälla”.

När jag tänker efter är det precis vad vi försöker göra just nu! Vi är ett ungt lag som ska ta ett steg i taget, vi har tid på oss. Samtidigt som vi är ett gäng bra fotbollspelare har vi fortfarande mycket att lära! Vi vet alla vad vi vill, och vi måste sluta skrämmas av att vi vet att vi kommer klara av det. Vi borde se det som en inspirationskälla!

Tack Pia! Du är en av mina inspirationskällor!!!

#5
/Madeleine