Headerbild

Herr - 20 maj, Lysekil hemma

2013-05-20 i Seniorlagens blogg / Seniorlagens blogg

Stekande sol, inte mycket vind och ett Lysekil med en formkurva som pekade spikrakt uppåt, det var de som stod på agendan för oss i Vallen under lördagen.

Många i laget även den något bleka (snart hemvändaren?) Andreas Kron kom tidigt till matchen för att se Vallendamerna köra över Munkedal med 4-0. En härlig start på denna lördagen som bara skulle bli ännu bätter för oss Vallenare !

I omklädningsrummet inför matchen var det en go stämmning men man kände även av focuseringgen av hela laget. Jocke hade med sig extra "energidryck" som laget tackar honom för. Uppvärmningen kändes också mycket stabil och focuserad, det känndes redan innan matchen att Lyseskil skulle få det tufft att plocka med sig några pinnar från denna matchen. Även Frick såg riktigt pigg ut på uppvärmningsskotten, men han fick vika sig när mina 3 av 3 skott rullade över mållinjen. Vill Jonas & Markus att vi skall producera mer mål så känns förändringen glasklar på vad som behöver göras.

Domaren blåser igång matchen och redan efter 6 minuter kommer ett inlägg från våran högerkant som går över hela backlinjen och Lysekils nr 2 Anton Wolfbrandt kan fippla in bollen. Kändes inte riktigt som att vi var med på tårna från start trots en bra uppladdning. Jag själv och hörde även många andra i laget som tyckte att det var jobbigt att bli bländad hela tiden under matchen, ja inte av solen alltså utan Kron som hade tagit av sig tröjan och jobbade stenhårt på brännan vid sidan av planen.

Vi jobbade oss in i matchen mer och mer och efter en grymt inövad fast variant kan Jocke säkert och mycket elegant placera in 1-1 efter 19 minuter som stod sig till havtidsvila.

Matchen stod och vägde under andra halvlek. men då 25 minuter in i halvleken presenterar sig Robin Bäckman och gör 2-1 och även 3-1 under loppet av 2 minuter. 3-1 målet är bland de snyggare jag sett under mina nu snart 2 år i Vallen.
Sen kändes det som att matchen bara spelades av, Lysekil fick ett rött kort men det var inte mycket mer som hände.

Noterbart är att alla som kommer in från bänken, går in och gör en riktigt bra match och förändrar hela matchbilden. Riktigt viktigt om vi skall vara kvar uppe i toppen.

Redan nu är det dags att börja ladda om inför toppstriden på fredag mot Kungshamn !

Nu rullar vi tillsammans hela veckan gubbar och kör över motståndet på fredag !