Headerbild

Dam - 5 juni, inför Gilleby-Stala borta

2013-06-05 i Seniorlagens blogg / Dam

Många är revanschsugna efter helgens förlust mot Herrestad. Imorgon ser vi till att Gilleby-Stala får en tuff match!

Mitt upp i student firandet så var det dags att dela med sig av morgondagens möte mot Gilleby-Stala. På tal om det så hade min lillebror en liten klok kommentar gällande studenten. Han fick veta att vi skulle spela imorgon, dagen efter det hejdlösa firandet.
Lillebror: Men vad smart och bra Linnéa! Om ni har tur så kommer de i motståndarlaget vara helt slut efter gårdagens student, så då tar ni dem lätt!!

Tillbaka till Gilleby-Stala, vad vet vi egentligen om dem? Ett lag som vi alltid mött med disciplin, tekniska och snabba spelare. Så, vad tänker då Gilleby-Stala om deras motståndarlag? För det är nämligen så att det är ett helt annan känsla att stå längst bak (från mitt perspektiv målvakt) det här året!

Vi är ett helt nytt lag med helt annat tänk kring vårt spel. Det är de små detaljerna som att: täcka boll, beskära motståndarnas passningsmöjligheter, stänga mitten/kanten, spela runt på hela backlinjen, en forward möter och den andra tar djupet, komma upp med ytterbackarna m.m.

Det är så kul att vara laget med bollinnehav istället för att vara laget som jagar boll. Det är en trygg känsla att stå längst bak och se ert storspel. Det här året är det inte lätt att komma förbi oss, och det visar även resultatet i tabellen.

Nu taggar vi för 3 pinnar imorgon mot Gilleby-Stala!

  Tack för mig / Linnéa the keeper