Headerbild

Dam - 7 juni, Gilleby-Stala borta

2013-06-07 i Seniorlagens blogg / Dam

Kändes som att många i laget upplevde Gilleby-Stala match som en förlust. Vi får helt enkelt bita i det sura äpplet och komma igen!

När matchen drog igång så fanns en viss spänning i de båda lagen. Vi började rulla boll och de första 25 minuterna kändes det som vi hade koll på läget. Sen kan jag inte riktigt sätta ord på vad som hände, men vi kom efter och slarvade i de passen som vi brukar sätta. Vi var i behov av att tjonga upp bollen för att inte bli pressade ner i banan. Backlinjen gjorde en riktigt stabil och bra insats där många situationer löste sig tack vare kommunikation och aktivt deltagande!! När det var få sekunder kvar av första halvlek så får Gilleby–Stala en farlig hörna som dom lyckades peta in. Luften gick ur oss och många hängde med huvudena.

När vi kom ut från omklädningsrummet så hade vi bestämt oss! Nu gällde det att skärpa till det ända in i de sista!

Vi gick ut, gjorde vår ring och TRODDE PÅ VARANDRA!

Laginsatsen här var grym och efter ett par försök lyckades Linn kvittera efter ett härligt framspel av Lisa. Nu var vi med i matchen och redan några minuter senare gör vi mål IGEN av Lisa. Vi skapade lägen och enligt Sonne så bör domaren skaffa glasögon till nästa gång när målvakten fångar bollen inne i mål vid ett hörntillfälle.

När klockan visar 80 på tavlan så slappnar vi av lite för mycket och tar ut vinsten lite i förväg. Vi går inte in i närkamperna tillräckligt och gör inte jobbet helt för varandra. Vi stänger inte butiken utan låter dörren stå lite på glänt, och den chansen tar Gilleby–Stala i minut 82. De får en frispark vid halva halva och slår en farlig långboll på väg in till straffområdet som Sonne nickar undan. Där får vi inte riktigt tag i bollen och det är bara för Gilleby-Stala att lägga in den tryggt bakom Linnéa i mål.

Slutsumma: Kändes som att vi halkade på mållinjen och att det många gånger hade räckt med en lilltå för att få in skiten i mål. Det är synd att vi tappar poäng när det är SÅ nära att vi får med oss 3 pinnar istället för 1. Men vi får inte glömma att vi gick ut i andra halvlek med en inställning som ÄR HELT FANTASTISK!

Linnéa