Headerbild

Herr - 15 juni, Ödsmål borta

2013-06-15 i Seniorlagens blogg / Herr

Det blev en härligt seger i derbyt!

Matchen drog igång och Ödsmål slog sina långa bollar medans vi försökte hålla bollen inom laget och få lite längre anfall. Vi lyckas ta ledningen tidigt efter att vi spelat oss upp fint genom mitten och Tobias Johansson släpper ut bollen till höger på Martin Rane som avslutar snyggt.

Vi fortsätter att föra matchen och 2-0 kommer genom Peter Gustavsson efter fint förarbete av Hampus Andersson på vänsterkanten. Efter 2-0 målet går vi ner oss lite men Ödsmål lyckas inte skapa några jättelägen och resultatet står sig till halvlek.

Andra halvlek startar med böljande spel. En Ödsmål spelare drar på sig sitt andra gula kort ganska tidigt och får lämna plan, efter detta slarvar vi lite i passningsspelet men är stabila bakåt. Vi lyckas ändå få fram några bra anfall och till slut rinner Hampus igenom men blir kapad bakifrån när han är fri, straff och domaren väljer att inte ta upp något kort vilket känndes lite konstigt. Niklas Porsefeldt tar straffen men målvakten räddar och stöter upp bollen i ribban och returen täcks till hörna.

Matchen tappar lite kvalité, Ödsmål slår långt och vi har lite problem med passningsspelet. Det skapas inte så mycket chanser nu. Vi lyckas dock döda matchen något senare på en omställning där Anton kommer runt på högerkanten och spelar snett bakåt till Tobbe som placerar in 3-0. Efter detta händer inte så mycket utan matchen spelas av.

Vi gör en stabil match och vinner rättvist men spelet i andra halvlek hade kunnat vara bättre. Vi släpper till väldigt lite farliga chanser och gör tre riktigt fina spelmål. Det känns otroligt skönt att ta tre pinnar och haka på den övre halvan av tabellen.

Nu njuter vi av denna segern ikväll sedan börjar taggningen för matchen mot Färgelanda på onsdag!