Headerbild

Herr - 27 juni, Lane borta

2013-06-27 i Seniorlagens blogg / Herr

Fotboll avgörs inte alltid av snygga passningar, frisparkar eller delikatesser av dess slag. Inte heller av vilket lag som spelar den bästa fotbollen.

Visserligen så är de kanske mer rättvist att det laget som spelar boll skall få vinna eller? Vad är viktigt att spela fin fotboll och förlora eller att ta tre poäng genom sämre fotboll, vilket är en fundering som många ställer sig.

Det var ett taggat Vallen som åkte till Uddevalla för att drabba samman med IFK Lane på en ganska dålig plan. Vi som bortalag hade svårt att få kontroll på de studsiga bollarna och det märktes att hemmalaget var vana vid underlaget då de spelade en hyfsade fotboll längs marken. Det var ett Vallen som fick göra 4 nya förändringar inför matchstart då 4 spelare kastade in handduken pga sjukdom. Men trots detta så spelade man med hjärtat och detta gjorde man i 90 min plus tillägg.

Det var vi som startade bäst med ett mål redan i 2:a eller 3:e matchminuten där Martin Rane(lid) slog en perfekt hörna som vårt fyrtorn "Tobbe trollkarl" nickade in. Efter vårt mål så fick Lane tändvätska och skapade en del vassa chanser som vi kunde parera bort med hjälp av våran bästa spelare för dagen Mikael Casillas i målet. Det var en del svettiga räddningar som höll oss kvar i matchen.

Dock saknar vi inte mål chanser utan skapar en del genom snabbt kontringsspel trots den svår spelade planen. Och så här såg även andra halvlek ut. Vi skapar ett par vassa chanser och Lane detsamma. Men det var målvakternas kamp denna afton med räddningar av högklass.

Trots att Lane kanske hade de vassaste chanserna och var riktigt farliga framåt med väggspelskombinationer och nickskarvar så var det vi i Vallen som gick segrande ur striden och det var inte pga av skön lir utan det var en laginsats som heter duga.

Vilket hjärta och vilka krigarinställning som inte finns i denna värld. Har man detta hjärta till varje match så kan det hända mycket. Nu laddar vi om med nya träningar och retur match mot Lane på Kode IP på onsdag. Välkomna dit och se vårsäsongens sista match innan uppehållet.

Vad gör vi, nu kör vi!

Jonis