Headerbild

Herr - 4 juli, Lane hemma

2013-07-04 i Seniorlagens blogg / Herr

Ännu en stark kämpainsats gav tre härliga poäng mot Lane. Förutsättningarna inför matchen var perfekta, planen var grön, jämn och lite lagom fuktig.

I princip hela truppen fanns tillgängliga för spel, det var endast Hampus och undertecknad som hade lite problem, den ena med ett huvud som inte är 100 efter krocken i Färgelandamatchen och en med en rygg som börjar bli gammal. Hampus fick inte ordning på huvudet utan fick kasta in handduken men värktabletter och magi från coach Larssons händer löste upp ryggproblematiken.

Så till matchen..

Vi var inställda på att Lane skulle starta lika aggressivt som i förra matchen men så blev inte fallet utan det blev en lite mer avvaktande inledning där vi hade problem med att få kontroll på bollen och skönspelet uteblev. Det händer inte så mycket minnesvärt under första halvlek utan vi är stabila i försvarsspelet och anfallsspelet präglas av dåliga första touchar och stressade passningar.

I 34 minuten får vi dock till ett mönsterfall som Bäckman avslutar med att behärskat trycka upp bollen i nättaket. Några minuter därefter får Lane sitt läge i matchen då de spelar sig fram på vår högerkant och trycker in ett lågt inlägg mot första ytan där deras anfallare stöter bollen i insidan stolpe och ut varefter de får en retur som blockas och direkt därefter ett skott som touchar ett par fingertoppar och studsar i ribban o ut.... nära ögat men det gäller att ha marginalerna och stolparna på sin sida och det har vi verkligen haft de två senaste matcherna.

I andra halvlek inleder vi mycket bättre och har en 20 minutersperiod där vi spelar riktigt bra med några fantastiska spelvändningar. Efter halva andra halvlek tar dock Lane över taktpinnen igen och vi har en jobbig period där de får ett antal hörnor och frisparkar som blir halvfarliga.

I slutet av matchen mattas Lane något och i den 87:e minuten så visade Tobbe trollkarl ett grymt nummer då han felvänd chippade bollen över sitt eget huvud och tryckte sig förbi två tre motståndare och smekte in bollen. Efter det kändes Lane slagna och Bäckman fick ytterligare en chans som han förvaltade väl med ett distinkt skott i hörnet till 3-0.

Gott att våra forwards får göra mål.. Bäckman står nu på 7 och Tobbe på 6 mål vilket gör att de närmar sig toppen av skytteligan, Svarteborgs Knutsen blir nog svår att nå då han redan är uppe på 14 baljor men 2:an står på 8:a baljor så där finns det möjlighet.

Efter 11 spelade matcher i D4 serien står vi nu på 19 poäng och en målskillnad på 23-16 vilket är ganska likt de 16 poäng och 24-19 vi hade efter lika många spelade förra året. Vi går till sommarvila som trea (eller fyra beroende på hur Svarteborgs match på fredag slutar) vilket får kännas ok, dock svider fortfarande Stigen och Färgelanda matcherna där vi borde haft med oss fyra eller sex poäng men å andra sidan har vi haft lite flyt mot Lane så det har nog jämnat ut sig.

I D6 serien där vi gjort en fantastisk vår med endast en förlust mot SIF som hade ett ngt toppat lag den matchen. Vid vinst på lördag då vi möter Rönnäng borta har vi en serieledning med tre poäng vilket gör att vi har bra möjligheter att kämpa om seriesegern i höst.

Efter lördagens match gäller det att ta vara på vilan och ladda batterierna till den intensiva hösten, där mycket kommer att avgöras de första veckorna, D4 serien startar med 3½ match på 10 dagar och då gäller det att vara på tå!

Mikael Frick