Headerbild

Herr - 7 augusti, Färgelanda borta

2013-08-07 i Seniorlagens blogg / Herr

En tung inledning på höstsäsongen med förlust borta mot Färgelanda.

Första halvlek börjar väldigt trevande från vår sida och Färgelanda tar hand om taktpinnen i matchen. Deras offensiva spelare har bra fart under fötterna och hotar oss med bra djupledslöpningar. Efter knappt 20 minuter spelade hittar de en lång boll ut på vänsterkanten bakom vår backlinje, där snappar deras kapten upp bollen och serverar ett "snett inåt bakåt pass" till en friställd Färgelandaspelare som säkert placerar in bollen i mål.

Efter detta rycker vi upp oss en aning och börjar hitta lite farligare passningar på offensiv planhalva. Vi äter oss in i matchen mer och mer ju längre halvleken lider, och chanser till kvittering fattades inte. Bland annat löper sig Hampus fri och rundar målvakten, men får för dålig vinkel och en försvarare kan avvärja. Strax efteråt väggspelar sig vår vänsterback Dennis E fram i straffområdet och avslutar via täckande spelare i ribban. Men resultatet i halvlek skrivs till 1-0 till hemmalaget.

I paus pratas det mycket om att våga behålla lugnet i passningsspelet och spela lite enklare, inte försöka slå den avgörande passningen för tidigt. Det görs också lite byten och en lite offensivare tillämpas.

Andra börjar riktigt bra från vår sida de taktiska ändringarna faller väl ut, det känns som att vi är på väg att rinna igenom gång på gång. Nyinbytte Bäckman och Hampus hotar med sin speed längst fram och passningsspelet klaffar bättre. I ca 65:e minuten så kommer också kvitteringen, Hampus gör en fin löpning och Bäckman hittar honom med en skarv. Denna gång avslutar Hampus i steget och 1-1 är ett faktum.

Tyvärr dröjer det inte många minuter innan ett överlångt inlägg mot bakre stolpen hittar en fri Färgelandaspelare som skjuter bollen i mål bakom Fricken. Ett psykologiskt tungt mål för vår del då det kändes som att vi hade momentum i matchen. Efter målet går vi ner oss igen och klarar inte att skapa ett riktigt tryck mot Färgelandas mål, trots att de fick en man utvisad med en kvart kvar att spela. Resultat efter full tid: Färgelanda-Vallen 2-1.

Matchen gav en bitter eftersmak då jag vet att vi kan spela så mycket bättre sett över 90 minuter. Färgelanda är ett bra lag och vi hade behövt prestera bättre fotboll för att plocka hem 3 poäng.

Som tur är dröjer det inte länge till en chans för revansch. Redan på lördag tar vi emot IF Viken "hemma" på Kode IP för att spela den återstående halvleken av mötet i våras som fick avbrytas p.g.a. vädrets makter. Förutsättningarna är 42 minuters spel med en 2-0 ledning för de blåklädda hemmalaget. Då är det 3 poäng som gäller!