Headerbild

Dam - 11 augusti, Gilleby-Stala hemma

2013-08-11 i Seniorlagens blogg / Dam

Då var höstsäsongen äntligen igång! Det var ett laddat Vallen som tog emot serietrean Gilleby/Stala på Kode IP. Både vi och G/S låg på 22 poäng inför mötet, och för att kunna haka på serieledarna SIF var en vinst mycket betydelsefull för båda lagen.

Vi har alltid haft svårt för att möta G/S då dom är ett mycket disciplinerat lag med ett framförallt bra anfallsspel. Vi visste inför dagens match att de hade tappat en av deras nyckelspelare Irvina, som har legat bakom de flesta målen. Men vi lät oss inte underskatta dom för det.

Matchen kickar igång och det är Vallen som står för det mesta av bollinnehavet. Trots detta så är det G/S som inleder den första och farligaste målchansen, dock med hjälp av Madde som skjuter i egen ribba efter ett försök att rensa G/S inlägg. Men Madde hade koll på läget.

Vi har hela första halvlek en hög kvalité på vårt passningsspel och hittar varandra genom många fina kombinationer vilket gör att G/S får jaga väldigt mycket boll. Då G/S spelar med 4-3-3 uppställning fick vi idag mycket betalt för vårt kantspel. De valde senare i halvleken att flytta ut deras mittfältare för att sätta stopp för vårt kantspel, men då öppnade de istället upp sig för oss i mitten.

Det är Vallen som gör första målet genom ett friläge av Lisa som säkert placerar bollen i mål. Vi fortsätter att skapa målchanser men deras målvakt gör två kanonräddningar innan vi tillslut får hål på dom igen. Denna gången är det på en hörna slagen av Madde som Sonne (Seger) stenhårt nickar in i mål. Resultatet 2-0 står sig i första halvlek.

I paus pratar vi om att Lisa och Linn ska försöka hålla fast bollen lite mer i uppspelen för att vi ska hinna flytta upp laget. Vi var många gånger lite för ivriga med att slå den avgörande passningen för tidigt (känner mig träffad). Detta resulterade i att G/S bröt bollen och sköt upp den på vår planhalva och vi fick ta onödiga löpningar. Annars var det inte mycket att klaga på.

I andra halvlek avtog tempot betydligt och det kändes som att vi bara spelade av matchen. Det var mest spel och kamp på mitten. Vi tappar dock lite i våra positioner i andra halvlek vilket bidrog till att g/s fick ett friläge, men Sonne räddade upp situationen snyggt genom att springa ikapp och störa. I slutet av matchen får Vilma välförtjänt placera in 3-0 genom en läcker framspelning av Lisa.

På bänken idag hade vi juniorerna Nathalie och Amanda som båda två gjorde bra inhopp. Det är roligt att vi har så duktiga spelare under oss. Det bådar gott inför Vallens framtid. Vi hade även rutinerade Vic med på bänken som gjorde en mycket bra andra halvlek.

Sammanfattningsvis så gjorde vi en kanonmatch allihopa. Inte den bästa i år, men vi spelade tryggt och gick inte bort oss. Det är en stor glädje och trygghet i laget just nu, trots att så många har lämnat oss, och detta bevisade vi idag. Vi kämpar och sliter för varandra och det är med stolthet jag bär Vallenmärket på bröstet.

Höstsäsongen är vår!
 
// Malin #7