Headerbild

Herr - 12 augusti, Viken "del 2" hemma

2013-08-12 i Seniorlagens blogg / Herr

3 efterlängtade poäng bärgades äntligen hem i lördags! Ända sedan i våras då matchen mot IF Viken fick avbrytas efter 47 minuter p.g.a blixtnedslag nära planen och ett regn likt Niagarfallet, har matchen legat som ett litet spöke över oss.

Matchen blåstes igång med en 2-0 ledning för det blå hemmalaget. Som väntat satsade Viken allt på ett kort, framåt med så många spelare som möjligt!

De lyckas att etablera ett spel på vår planhalva, men jag tycker att vi har kontroll och släpper inte till några farliga lägen. Det som ändå dyker upp tar vår målvakt för dagen Mr Rydfalk säkert hand om.

Vikens offensiv bäddar för kontringslägen, och efter ca 15 minuter rinner Bäckman igenom på en fin assist av PG. Bäckman petar bollen förbi en utrusande målvakt och kan lägga in bollen i öppet mål. 3-0 och matchen känns stängd.

Viken fortsätter sin offensiv vilket resulterar i en reducering med en kvart kvar av matchen. De skapar ytterliggare någon farlig chans men vi spikar igen.

Otroligt skönt att kunna räkna hem tre poäng som har "kännts som våra" länge.

Matcherna duggar tätt och vi får ladda om ordentligt inför onsdagens derby hemma mot Ödsmåls IK!