Headerbild

Dam - 15 augusti, inför Herrestad borta

2013-08-15 i Seniorlagens blogg / Dam

Imorgon är det dags för andra matchen mot Herrestads AIF på två veckors tid, då vi mötte dem i semifinalen i DM för två veckor sedan.

Inför semifinalen var många spelare spända och nervösa, då det var första matchen efter sommaruppehållet, och vi bar dessutom med oss en tung förlust mot Herrestad ifrån förra seriematchen, då vi förlorade med 2-3 på hemmaplan.

Vi lyckades dock ta oss igenom denna matchen bra, och vann till slut med hela 7-1. Efter en sådan vinst är det lätt att tänka att detta kommer bli en lätt match, men det är så man inte får tänka, utan vi måste ladda om, och inte underskatta dem på något sätt.

Vi vet att Herrestad är ett bra och tufft lag att möta, och som vi tidigare haft svårt för i många matcher. De kan också ha en helt annorlunda startelva än i förra mötet och jag kan tänka mig att de är väldigt revanschsugna. Det är nästan bättre att försöka tänka bort senaste vinsten mot dem och istället tänka på seriematchen vi förlorade mot dem i våras. Då blir i alla fall jag ännu mer sugen på att sätta dit dem ordentligt denna matchen.

Vi hade ett liknande dubbelmöte mot Åsebro/Brålanda de två sista matcherna innan sommaruppehållet och vi lyckades då ta hela 6 poäng. Där bevisade vi att vi kan ladda om efter en vinst i första matchen, och försöka tänka att andra matchen är andra halvlek, istället för en helt annan match.

Vi spelar denna matchen på samma plan som i semifinalen och vi har ungefär samma lag som åker upp denna gången också, förutom min mittbackskompis Julia då som befinner sig på andra sidan jorden. (Undra vem Jibban väljer att sätta bredvid mig nu?)

Vi ligger fortfarande på en andra plats i serien med IF Viken tätt efter på samma poäng men sämre målskillnad, och Stenungsunds IF på en första plats med 5 poäng mer än oss. Varje poäng är alltså väldigt viktig för oss just nu både för att behålla våran andra plats och dessutom försöka ta oss närmare det ledande laget Stenungsund.

Jag känner att vi är på gång nu och det tror jag resten av laget också känner. Nu förbereder vi oss ordentligt inför imorgon och ser till att det blir ännu en vinst!

Sonne (Seger)