Headerbild

Dam - 22 augusti, Rössö hemma

2013-08-23 i Seniorlagens blogg / Dam

Glädjetåget rullar vidare. Det blev seger i gårdagens match mot IK Rössö lag 2 med 7-0.

Igår satt jag på andra sidan kanten och tittade och är sonika helt icke insatt i vad som sas i paus och innan match, en för en gång skull relativt objektiv text skall författas.

Jag hann perfekt till matchstart och hittade mig en liten plaststol att sätta mig och mitt knä ner. När domarn blåser igång är det en lite trevande start. Rössö är som vi vet mästare på att odla fram snabba spelare vilket märks i inledningen av matchen. Med vårt nykomponerade lag bidrar det till en viss stress som speglar stora delar av matchen. Helena får skrika mer en än gång under första halvlek om skärpning i de flesta matchmoment. Vi har korta och snabba anfall visserligen men den sista tredjedelen saknas skärpan.

Vi visar att trots att vi kanske inte har övat hörnor jättemycket den senaste tiden (en träning, sista på träningslägret...?) att motståndarna skall undvika detta. Lisa gör mål i den 15:e minuten och strax därefter nickar Helena läckert in 2-0 målet. Resten av första spelar vi bättre och bättre, hittar våra positioner. Jag är dock osäker om det var detta Jibban menade med den fantastiska fotboll som presterades i fredagens match mot Herrestad. Vi har bud på flera mål men som sagt, antingen står en Rössöspelare i vägen eller så sköts det över.

I andra halvlek får vi dock en smak av vår fina fotboll. Vi spelar stundtals mycket bra men nu har även Rössö växt in i matchen. De hänger med tack vare sin snabbhet och jävlaranamman. När Lisa fälls i straffområdet sätter Helena snyggt 3-0 på straff och vi har stängt matchen känns det som.

Vi hittar flera fina kombinationer där hela backlinjen vågar delta i backlinjen. Frida och Madde kommer runt på sina kanter, även Vic och Helena vågar bryta fram i mitten. 4-0 kommer från en Maddehörna som Lisa nickar in. Vi vill fortfarande framåt och Nathlie från U-laget visar att hon är en målskytt med första spelmålet för dagen. Så som jag upplever det kommer självförtroende och lugnet.

6-0 målet är garanterat en bit av den fotbollsmagi vi kan. Vi spelar loss bollen från backlinjen, genom mittfält ut på kant och rakt framför mål där HP visar sitt järnpsyke - bollen skall in. Strax innan matchen blåses av får Nathlie fixa till slutresultatet 7-0. Proppen löstes således ut i senare delen av matchen.

Matchen i sin helhet visar att trots oroligheter lyckas vi. Anfall är såklart bästa försvar, men att ha ett bra försvar i sig bäddar för att flera vill framåt, och VÅGAR! Det var inte för intet att Madde blev utsedd till matchens lirare, trots att flera spelare hade bud på titeln. En riktigt fin match med många mål. U-lagspelare får visa sina kvalitéer.

Vi går in i en "tung period" med fler matcher än träningar, men det blir roligt! Vi älskar att spela fotboll, vi älskar att vinna och detta är ett av de roligaste fotbollsåren i mitt liv.