Headerbild

Herr - 22 september, Åsebro borta

2013-09-22 i Seniorlagens blogg / Seniorlagens blogg

Vi lämnade Adenmarks redan 09:30 för att ta oss till Åsebro med möjligheten att via tre poäng och med lite hjälp av Svarteborg kravla oss upp på andraplatsen.

Dessvärre hade varken vi eller Svarteborg någon lycka med oss då vi förlorade med 2-0 och Lane fullkomligt pulvriserade Svarteborg med 6-0.

Nu blir det svårt att nå den eftertraktade kvalplatsen då vi behöver 6 poäng samtidigt som det räcker med 2 poäng för Lane då de har fyra poäng och tolv mål tillgodo. Lane har gått som tåget under hösten, efter att vi slog dem i dubbelmötet innan sommaruppehållet har de på 8 matcher skrapat ihop 21 poäng och 29-5 i målskillnad.

Åter till matchen mot Åsebro som chansmässigt var jämn, bollinnehavet var Vallens men marginalerna var dessvärre inte på vår sida. Vi började bra med en patenterad djupledsboll mot Hampus som rundar målvakten och samtidigt han en touch av målvakten men Hampus är ärlig (kanske lite för ärlig) och står upp men hinner dessvärre inte upp bollen innan kortlinjen.

I matchminut nio skall vi ha en solklar frispark men istället får Åsebro en sådan i momentet efter. Mr Åsebro, Martin Scherdin, kliver fram och curlar in en frispark från 30 meter där två spelare går upp i kamp men missar och detta i kombination med stark sol och en målvakt som står någon meter för långt ut så studsar den dessvärre in i bortre gaveln det var det här med marginaler....Vi fortsätter att hålla upp spelet bra och skapar lite halvchanser men i 43:e minuten lyckas Åsebro få in ett inspel från vår högerkant som går igenom till deras forward som effektivt vänder runt och trycker in bollen i bortre hörnet.

I andra halvlek faller Åsebro riktigt lång tillbaka och har 8 man vid eget straffområde och satsar på kontringar, Vi har svårt att skapa riktigt klara målchanser men har en del halvchanser där bollen studsar fram och tillbaka som ett flipperspel men marginalerna är inte med oss och vi lyckas inte få in någon boll och matchen slutar 2-0.

Vi får ladda om ta nya tag inför söndagens drabbning då vi återigen möter ett dalslandslag, Ed, "hemma" i Varekil men dessförinnan har vi ett par goa träningar och derby i 6:an mot SIF på onsdag.

Jag får passa på att gratulera tjejerna som i princip säkrat seriesegern efter gårdagens 1-0 vinst mot Viken samtidigt som man även går emot seger i 3:an. 

Mikael Frick