Headerbild

Dam - 2 september, Munkedal borta

2013-09-03 i Seniorlagens blogg / Dam

Tredje matchen inom en vecka. Fler matcher än träningar. Tunga ben och flera förkylningar! Vi åkte alltså till Munkedal den sista dagen i augusti.

Alla förutsättningar fanns där, eller? Hönsen hälsade oss varmt välkomna när vi anlände till ett kvavt Munkedal!

Linn var sjuk, Malin fick nackspärr efter att hon bara hunnit spela några minuter. Julia och Lisa kämpade med sina förkylningar på planen. Bakis fick en smäll på knät och ambulansen kom förbi en stund. Tack och lov att det bara var en smäll, i stort sätt så är hon friskförklarad från de allvarligaste knäskadorna!! Puh, sådana fick det redan för gott om i damfotbollen.

F-98:s Rebecka Steen gjorde A-debut i år (?). Det är så himla kul att se hur Vallens U-lag producerar fram så otroligt många unga duktiga spelare. Skulle kunna ha ett helt blogginlägg om bara dem, men detta ska handla om Munkedal-matchen!!:)

På uppvärmningen var det svårt att andas på grund av den kvava luften. Plan var fuktig och bollen gick snabbt, snabbare och mer svårläst än på konstgräs. Christer önskade regn inför matchstart, och vädergudarna lyssnade! Skönt!!

7-1. En svårspelad match och ändå gör vi 7 mål framåt! Inte vår bästa match i år. Men vi går in med rätt fokus, behåller vårt tålamod trots att Munkedal pressar vår backlinje hårt! Vi gör det vi ska. Vi gör mål och vi löser situationerna. Finliret sparade vi på lite denna gången, även om det bjöds på fina kombinationer då och då. Vi är starka på fasta situationer, vi vågar!!

Det är faktiskt alltid lika roligt att vinna! (Även om vissa segrar är "skönare" än andra). Jag älskar fotboll, jag andas fotboll. Och jag verkligen älskar att göra denna resan med Vallens damer. Ni är grymma allihop!!!

Nu blickar vi framåt till nästa match som spelas hemma mot Valbo på lördag!! Tre nya poäng ska kämpas, slitas och spelas om!!

//Madde