Headerbild

Dam - 7 september, Valbo hemma

2013-09-07 i Seniorlagens blogg / Dam

Ibland blir saker och ting inte riktigt som man tänkt sig. Ibland kan det vara till ens fördel och ibland till ens nackdel. Men man måste ändå vara förberedd på att saker och ting kan hända och hantera det utifrån det.

Det var så vi fick göra inför dagens match mot Valbo. Herregud. Vilken match! På många sätt och vis. Vi vinner tillslut med 3-0 inför ett fullsatt Kode IP. Folk var där långt före matchstart för att få bra plats. Det var så många där att folk fick stå utanför staketet... Vilken känsla att se alla som kommit dit för oss!

Vi gör tre mål mot ett väldigt bra försvarsspel av Valbo. Men vi gör inte bara tre mål, vi gör tre galet snygga mål. Och dagens målgörare är, kanske inte så tippat faktiskt - men kul ändå, Frida Olofsson. Jag själv gör tre hyfsat snygga assist!! Eftersom, enligt Vilma, assisten inte räknas så är det Frida som blir dagens hjälte!!

Målen då. Hur snygga var dem då? Jag skulle sätta minst 10 av 10 på alla tre. Första: kommer ni i håg Zlatans klackmål mot Italien i EM 2004? Jag slog en hörna från vänster, Frida går fram och gör någon konstig snurr och helt plötsligt har hon klackat in den i krysset... Publiken jublade.. Andra målet: ett vanligt inlägg från min vänster fot, Frida kommer springandes från sin ytterhögerbacksposition och gör en språngnick. Går att jämföras med Henke Larssons språngnick mot Bulgarien 2004. Sista målet: Frida är som vanligt med uppe i anfallet, jag lägger en långboll mot henne och hon gör en BICICLETAS......!!!!!!

Linnea är grym i mål och räddar oss flera gånger. Julia och Vic i backlinjen och det känns hur tryggt som helst. Lisa och Linn har bra chanser, men målvakten storspelare mot just dem två! Bakis och Arees kämpar, sliter och fördelar bollar på mitten som om det är det enda som dem brukar! Malin och Vilma springer sina backar trötta, vilka lirare dem två är. Även lilla Nathalie, HP och Steen gör grymma prestationer.

Skämtosido. De tråkigaste matcherna att vinna är dem man inte får spela. Jag skrev inför matchen att alla matcher skulle spelas, jag hade visst fel. Ibland händer saker som man inte rår över. Valbo kunde tyvärr inte komma idag och lämnade därmed WO, 3-0 och 3 poäng till oss. Vi smakar på en ny känsla nu, det smakar gott.

Vi fokuserar framåt. Vill ni ändå se fotboll, imorgon möter Vallen 2, SIF 2 på Kode IP 18.30!

#8
//Madeleine