Headerbild

Herr - 8 september, Lysekil borta

2013-09-08 i Seniorlagens blogg / Herr

Det blev en härlig "51a" i det fina vädret på Gullmarsvallen.

Det blev att följa denna matchen från läktaren för min del efter att jag dragit på mig mitt tredje gula kort mot Kungshamn senast.

På grund av avstängningar och sena återbud såg laget lite annorlunda ut än vanligt. Albin gick in som mittback, Rane fick hoppa ner ett steg i banan till högerback, Jackson in som högerytter, Porse och Victor in centralt på mittfältet.

Matchen startade lite trevande, inget finlir från något av lagen och det känndes lite rörigt. Dock passade det Lysekil bättre och de kunde också ta ledningen med 10
ganska tidigt efter ett bra inlägg som Frick inte lyckades hålla och de var först på returen.

Spelet är fortsatt jämt men efter ungefär en halvtimme håller sig Albin framme på ett långt inkast från Jonis som Tobbe skarvar och Albin kan peta in kvitteringen. Efter detta spelar vi upp oss en aning men 1-1 står sig till paus.

Andra halvlek startar och Vallen ser betydligt piggare ut och passningsspelet börjar också stämma. Så efter bara några minuter tar vi ledningen efter ett lurigt skott utifrån av Hampus som går över målvakten. Efter ledningsmålet rinner vi igenom flera gånger med Hampus och Anton som hoppat in.

Vi skapar en straffsituation med mera innan Hampus kan sätta 3-1 fint framspelad av PG och tätt efter det fullbordar Hampus sitt hattrick när han håller sig framme,
hinner före målvakten och kan rulla in bollen i öppet mål.

Lysekil har det jobbigt och vi skapar många lägen, till slut får vi en straff när Anton rivs ner och Tobbe sätter den säkert. Lysekil har en boll inne mot slutet som helt korrekt blir avblåst för offside annars skapa de inte så mycket i andra halvlek.

Så efter en liten seg start gör grabbarna en riktigt bra match och kan kamma hem 3 goa poäng i jakten på kvalplatsen!

Det fanns mycket positivt att plocka ut från matchen, här är några:
Hampus härliga hattrick, Vickans första 90 minutare, Porses comeback i startelvan, Antons pigga inhopp, den ny komponerade backlinjen och Tobbe fick äntligen sätta en straff igen!

Sen ska vi inte glömma att både Markus och Jonas hoppade in och drog på sig varsin varning, mer än så blev det inte. ;)

Nu ser vi fram emot nästa match som är Stigen "hemma" i Kode där vi har en go revansch att plocka ut. Förhoppningsvis får man vara med och spela igen också :)