Headerbild

Herr - 30 september, Ed hemma

2013-09-30 i Seniorlagens blogg / Herr

Det blev tre nya friska poäng för det blå vallentåget i söndagens match mot Eds FF.

Under samlingen inför matchen pratade vi mycket om att bara fokusera på det som vi själva kan påverka, d.v.s. de kommande 90 min + plus tillägg. Bara vi gör allt vad vi kan för att vinna så kan vi med gott samvete följa händelseutvecklingen i de andra matcherna, och då framför allt vad som händer uppe i Färgelanda i deras match mot IFK Lane.

Ett taggat Vallens IF tar kommandot i matchen direkt. Vår nya zeländske vänsterspringare Jackson hittar en fin yta på kanten där han sårar Eds försvar gång på gång, både via egna avslut eller fina inlägg. Vi skapar en hel del avslutslägen men får inte riktigt dit bollen. Ed börjar äta sig in i matchen och skapar några halvchanser framåt, främst via den klassiska anfallskombinationen; en target-spelare som skarvar mot en kvick djupledsspelare. Dock skapar de inget som inte vår backlinje + Fricken i mål inte kan avvärja.

I den 30:e minuten kommer så det förlösande 1-0 målet till hemmalaget. Efter ett mönster anfall där bollen gått som ett snöre från mittback - innermittfält - forward - ytterback - till en djupledslöpande Hampus som med ett välriktat inlägg från kortlinjen hittar undertecknad vid bortre stolpen, och jag lyckas knoppa dit ett mål med huvudet. I anfallet efteråt hittar bollvinnande Victor centralt i planen en djupledsboll till Anton som blir friställd med en utrusande målvakt. Anton håller huvudet kallt och lobbar in bollen i en fin båge, 2-0 är ett faktum. SKÖNT!

När domaren blåser till halvlek är vi nöjda med vår prestation under första 45.

Andra halvlek börjar som första slutade, med ett Vallenmål i 53:e minuten. Dennis E hittar en väl avägd långboll bakom backlinjen, målvakten går ut och det blir en 50/50 duell i luften mellan honom och Hampe. Likt i matchen mot Lysekil borta visar det sig att Hampus (utan att få använda händerna) kommer högre än målvakten och kan sedan enkelt peta in bollen i öppet mål.

Efter detta har vi bra kontroll på matchen och spelar stundtals väldigt fin fotboll. Ed får jaga mycket boll och det tar på deras krafter. Vi gör ett par byten med runt 20 minuter kvar av matchen. Anders "el Toro" Senften går ut med en lätt känning i baksidan lår, Hult ersätter. Även Jocke kliver av och vår tränare, för dagen även spelare, Markus Larsson ersätter honom.

I den 80:e minuten hittar en hörna fram till Mr Larsson som med fantastisk teknik (?!) lyckas klacka in bollen efter en kamp vid bakre stolpen. Sista 10 är det proppen ur och Hampe rinner igenom två gånger på fina mackor av Tobbe. Hampes andra hattrick denna säsong!

Slutresultaten skrivs alltså till 6-0 och vi kan vara mer än nöjda med prestationen sett över 90 minuter!

Hur gick det då i matchen uppe i Färgelanda? Tyvärr för vår del vann bortalaget IFK Lane med 5-2, vilket gjorde att de säkrade andraplatsen i tabellen med en omgång kvar att spela. Efter en fantastisk höstsäsong är det bara att gratulera Lane:iterna och önska dem lycka till i kvalet till div.3!

För vår del får vi ladda för den avslutande matchen borta mot Herrestad AIF och ett stundande kval om en plats i div.5 för farmarlaget!