Headerbild

Dam - 30 september, Strömstad hemma

2013-09-30 i Seniorlagens blogg / Seniorlagens blogg

Idag är jag stoltare än vanligt. Är stolt över att få skriva detta inlägg. Men det känns så orättvist att skriva om helgen. Finns inga ord som är tillräckliga. Ska göra mitt bästa.

Vilken helg! En sån fantastiskt underbart grym helg. Kan inte förklara. Vi, alla i Vallens IF, vet hur det känns. Vi var där, det var vi som gjorde helgen till vad den blev. Det var VI som gjorde säsongen till vad den blev. Så jäkla bra! Lördag - serieseger nummer 1 i division 2. Och söndag - serieseger nummer 2 i division 3.  Det är sjukt häftigt vad vi har klarat av i år. Med en tunn trupp och med flera duktiga unga spelare från U-truppen har vi gått igenom två serier och tagit två guld. Vi är sjukt bra. Vilken revansch från fjolåret.

16-2 (9-2 resp. 7-0) på en helg betydde alltså två guld hemma på Ekarvallen. Säsongens första match på vår gamla hemmaplan ledde till guld nummer 1. Säsongens andra match på vår gamla hemmaplan ledde till guld nummer 2. Vi avslutade årets seriespel på allra bästa möjliga sätt. Vi vek aldrig ner oss och gav 100% hela vägen in i mål, och det gav resultat.

Lisa avslutade säsongen på 28 mål, och Linn avslutade med att göra 4 mål (16 totalt). Den anfallsduon kan vi inte klaga på i alla fall. De gjorde alltså 44 av våra 78 mål i år. Utöver superduon längst fram har vi 10 andra målgörare i årets A-lag. Vi andra alltså rätt bra vi också. HP vann den interna skytteligan i division 3 med sina 14 gjorda mål!!

Blir så glad när jag tänker på året. Hur vi ställt upp för varandra och dubblerat och klarat av att ha i gång två lag i två serier. Hur vi hanterat situationen som vi var i på slutet och hur vi klarade av pressen. Hur vi aldrig vek ner oss och visade att vi förtjänade detta. Vi har haft så roligt i hop i år, tänk vad mycket glädje en sport med världens bästa tjejer kan ge en.

Jibban sa att han var avundsjuk på oss inför matchen i lördags. Jag är också avundsjuk på oss. Skulle kunna spela matchen om och om igen, för att sedan känna den där underbara känslan när domaren blåser av matchen efter 90 minuter och det står 9-2 till oss på resultattavlan.

Grejen är den att sen SIF matchen visste vi att det var något på gång. Men ingen vågade prata om det eller ta ut något i förskott. Efter seger mot Viken förra helgen firade vi knappt att vi vunnit matchen. Vi bet i hop, såg lite glada ut och gick in i omklädningsrummet. Hög musik på, men inget riktigt jubel ändå. I lördags så släppte vi allt vi hade och firade ordentligt för de senaste veckorna. Guldhattarna på!!

Tack alla som var där och hejade fram oss i de båda matcherna. :)

Nu tar vi nya tag för kvalet till division 1!! Lindome först ut på lördag och sen Holmalund.

#8
/En sjukt stolt Vallenspelare