Headerbild

Dam - Jibban sammanfattar säsongen

2013-11-04 i Seniorlagens blogg / Seniorlagens blogg

Vi vinner inne-DM, final i Luciacupen, semi i Isenta cup, seger gruppspelet i Rössö cup. Ute är vi i final i DM, 1:a i div.3, 1:a i div.2, vinst i kvalgruppen till div.1. Ett helt fantastiskt resultat!! Allt detta utan att vi någon gång pratar om att vi s

Ledord för i år har varit glädje, enskild utveckling samt att göra varandra bättre – kommer ni ihåg, ni som var där på upptaktsträffen?

Vi har även pratat om att rätt fokus utifrån olika situationer. Ladda inför match, tappa spelare, använda och tolka olika sociala medier.

Under en säsong så finns det matcher, situationer och tillfällen som gör större skillnad än andra. Här tänkte jag försöka dela med mig av saker som jag uppfattade som viktiga för vår framgång. Dessa visar också hur vi mognar och utvecklas både enskilt och som grupp. Vi ledare märker ju att vi tänker och resonerar runt och med gruppen på ett helt annat sätt än i början på säsongen.

Inne-DM, ett stukat gäng med illa påfyllt självförtroende vinner några matcher men går sedan "bort sig” på 4 min i sista matchen (förlust mot Stångenäs), men i finalen mot samma lag har vi lärt oss och utför matchen på ett bra sätt. Själv är jag lite chockad och glömmer jubla (händer inte mer under 2013) men det gör inte ni, där fyllde ni på lite självförtroende! Denna seger och på sättet vi vann betydde nog mer än jag kunde ana där och då. Vi fortsätter att göra bra resultat resten av inne säsongen.

Vi startar utespelet med DM och vi testar spelare på olika positioner. Vi börjar lära oss och leva efter begreppet "att använda våra resurser på, ett för laget, bra sätt "laget före jaget”.

Ligorna går igång och bägge lagen börjar bra – viktigt! Div.3 laget är obesegrade under hela säsongen, förutom en vecka i juni. Vem minns inte vår vändning borta mot Gilleby-Stala på hösten, om inte prata med Tessan, hon minns. Vi får även tacka U-laget för fantastisk hjälp under året. Det hade inte gått utan er, hoppas ni känner er delaktiga. TACK !! Div.3 lagets framgångar har varit avgörande även för div.2 lagets – vi är en grupp!

Div.2 vi börjar bra men snart så stöter vi på hinder. Det var några gamnackar efter våra förluster. Efter kort tid med stödkrage så sträcker vi på oss och studsar upp igen. Vi är obesegrade i ligan och kvalet efter förlusten mot Herrestad hemma.

Vi avslutar våren med ”del 1 och 2” mot Åsebro/Brålanda, minns ni 8-1 totalt. Prestationen i bortamatchen får mig att tro på stora saker med denna grupp. Vi börjar behärska begreppet spela av en match, med allt vad det innebär.

Hösten börjar mitt i juli med bra träningsnärvaro. Vi "käkar” upp Herrestad i ett dubbelmöte och prestationen i ligamatchen är fantastiskt. Vem minns inte Linns båda baljor efter fint jobb av Lisa. WELTKLASSE !! Amanda Rees gör en fantastisk match, men framförallt LAGET spelar tajt, kyligt och med ett ruggigt självförtroende. Minns ni vad jag sa efter matchen tjejer ”så här uppträder en potentiellt vinnare av hela skiten”.

Vi hoppar fram till derbyt mot Sif borta. Det som möter mig när jag kliver in för ett sista snack innan match är magiskt. Ni är fokuserade med ett leende på läpparna. Oerhört laddade, vilken syn, vilken känsla. Taktiken är klar, alla är på tå alla utan "Bakis". Musiken går i bakgrunden och låten Burn bränner sig fast i mitt medvetande forewer. Vi vinner matchen och glädjen är återhållsam men ändå stor, alla vet att det inte är slutjobbat. Två helger senare blir det magiskt med två ligavinster på två dagar. Guldhattar, tårta och bus på Ekarvallen.

Och här kan man ju nöja sig, men gör vi det? Nä tror inte det. Nu står ett kval till div.1 framför dörren. När vi går in i kvalet så ser ni inte det under min keps, men där växer det fram två j-t stora horn. Vi ledare pratar taktik och detaljer. Därefter så går ni ut och genomför detta noggrant och med stort hjärta. Vi lurar skjortan av Lindome samtidigt så passar Rebecka Steen på att presentera sig på ett fantastiskt vis. Linnea visar för samtliga att hon är en duktig målvakt (visste vi redan i gruppen). Lisa gör två fina prestationer och laget gör en galen arbetsinsats. Vi åker hem med vinnarkepsen på och vi behöver inte ens prata om att det är 90 min kvar.

Holmalund hemma blir en nagelbitare. Vi börjar bra men sedan blir det soppatorsk. Vi pratar kort i halvtid. Positiv attityd ändrar lite i positionerna vi släpper på handbromsen och inga gamnackar. Att stå och titta på hur ni löser det de sista 45 minuterna är magiskt. Man blir stum av beundran. Resten är historia som man säger. Denna gruppen spelar av hösten utan förlust i liga och kvalspelet bägge lagen, div.2 laget har 14 raka utan förlust.

Många enskilda prestationer kan man nämna men det tar vi i London. Det är gruppens hårda arbete som gjort detta triumf år möjligt. Men måste nämna två som dragit ett stort lass under säsongen det är våra kaptener Helena och Julia ni vet själva men det är lätt att glömma tack för ert jobb i det tysta hela året.

Jag tackar även Krokodilen, Akademikern, Blåbärskungen, Tejpen, Kokos, BästeMarith, Yngve samt Allegri för hårt och bra jobb. Har säkert glömt någon i farten och gör härmed avbön på "dirren".

PS –  En observant läsare noterar att vi inte nämner alla "problem" vi har råkat utför under året och det ligger helt i linje med hur vi jobbar. Fokusera på rätt grejer. Så ökar möjligheten till framgång.

Avslutningsorden ifrån Teneriffa och min mobiltelefon får bli följande:
WE ARE ALL THE WINNERS, WE ARE ALL THE BEST, FÖR DET VI GÖR TILLSAMMANS DET BETYDER MEST.

Vid tangentbordet, en stolt coach