Headerbild

Jonas sammanfattar säsongen 2014

2014-11-11 i Seniorlagens blogg / Säsongen 2014

Vilken säsong 2014 blev! Ny anläggning i Stora Höga, serieseger (div.6) med andralaget och kvalseger (div.4) med A-laget.

Målsättningen inför året var att komma högre i tabellen än säsongen innan. Vi LYCKADES!!! Lördagen den 25 oktober kommer alltid leva kvar i våra minnen. De var då de hände, Vallens IF vann sista kvalmatchen mot Romelanda UF och säkrade gruppsegern och avancemanget till div.3.

Över 400 personer hade tagit sig till Stora Höga IP för att se Vallens herrlag. Men starten blev inte riktigt som vi hade tänkt oss, 0-2 efter ca 25 minuter och känslan av att tappa avancemanget igen började krypa på. Alla som kan Vallens säsongshistoria vet ju om att vi tappade seriesegern i matchens sista spark mot tabelljumbon Stigen. Men den här dagen ville vi ha en annan avslutning. När domaren sätter pipan till munnen och blåser av matchen så är ställningen hela 8-2 till Vallens IF och 6 års väntan är över, Vallens IF är tillbaka i division 3.

Vi har haft en stigande form under året, i början så spelade vi en bra fotboll utan att producera tillräckligt med mål men när målen började rulla in så var vi stundtals helt överlägsna våra motståndare. Under en period i serien så hade vi hela 11 matcher utan förlust och totalt så blev det bara 1 förlust på hemmaplan och då räknar vi in både andralaget och alla träningsmatcher på försäsongen, ett otroligt starkt facit.

Att få vara med och vinna en serie eller ett kvalspel är få förunnat, det finns fotbollsspelare i vårt avlånga land som spelare en hel karriär utan en vara i närheten av få känna på kvalsegerglädjen eller den glädjen som sprutar ur kroppen när man vinner en serie. Nu har vi fått känna på den och jag tror att det kommer komma fler sådana tillfällen de närmsta åren för Vallens herrfotboll.

Spelartruppen har varit otroligt lojal och lyssnat på det mesta vi har sagt och gjort. Man har visat bra inställning och framför allt har man kommit på träningarna vilket är den största anledningen till båda avancemangen i år!

Som sagt, ett fantastiskt fotbollsår är till ända och vi (Marcus och Jonas) är otroligt stolta och glada att vi har fått dela det med er. Vi önskar er alla lycka i framtiden och hoppas att vi möts igen någon gång!

Lycka till i framtiden Vallens IF

Marcus / Jonas